Vânzările de autoturisme ecologice au crescut cu 83% în 4 luni

De la începutului anului până acum peste 1000 deromâni și-au cumpărat mașini electrice și hibrid se arată în statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA)

Trendul se explică – pe lângă programele de tipul ”Rabla Plus” și prin opțiunea multor companii auto de dezvolta modele eco și de a renunța la mașinile diesel.

Potrivit datelor oficiale, 238 de români și-au cumpărat mașini electrice – adică de 5 ori mai mulți decât anul trecut iar 765 de șoferi au preferat variantele hibrid.

Ponderea autoturismelor „verzi” noi reprezintă  2,3% din totalul vânzărilor.

Explicația este legată pe de o parte de programul „Rabla Plus” prin care acordă  două tipuri de ecobonus (10.000 de euro – ptr o masina electrica si (circa 5.000 de euro pentru achizionarea uneia hibrid

Pe de altă parte, rra motoarelor diesel pare săs e apropie de sfârșit. VOLVO CARS a anunțat zilele trecute că renunţă la motoarele diesel în Europa. Este a treia companie producătoare de mașini care face acest gest Toyota Motor şi Nissan Motor

Deciziile companiilor auto sunt motivate și de hotărârile mai multor orașe europene de a restricționa sau chiar interzice mașinile diesel pentru a reduce poluarea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS