Vânătoarea de la Balc – măsuri de siguranță privind pesta porcină

Marea vânătoare de la Balc, de pe domeniul lui Ion Țiriac se ține și în acest an, cu toate că în zona domeniului deținut de milioanrul român au fost cazuri de pestă porcină africană.

Autoritățile spun că s-au luat mai multe măsuri de siguranță și că nu vor exista probleme de nici un fel – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Pesta porcină africană identificată chiar lângă domeniul deținut de Ion Țiriac nu-i sperie pe miliardarii Europei, care au început deja să ajungă la Oradea pentru celebra partidă de vântoare organizată în fiecare an la Balc.

Condițiile de desfășurare sunt, însă, diferite, după ce județul Bihorul a intrat sub codul roșu al focarelor de pestă porcină. Mistreții, mai ales, sunt considerați vinovați pentru răspândirea viruslului în fermele oamenilor.

Evenimentul de la Balc a primit aprobare din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Institutția spune că s-au luat mai multe măsuri de siguranță, iar mistreții uciși vor fi verificați la fața locului de o echipă sanitară, mai ales că în anii trecuți, carnea de vânat ajungea în așezămintele de bătrâni din județ.

Evenimentul are loc pe parcursul a trei zile. O parte din invitaţii lui Ion Ţiriac au aterizat joi seara la Oradea la bordul avioanelor personale sau închiriate în regim charter, iar alţii au ales să aterizeze la Debreţin, în Ungaria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS