Van Basten susține două reguli noi în fotbal

Fostul mare atacant olandez Marco van Basten propune schimbări ale regulilor fotbalului, care să facă “sportul rege” mai rapid și mai atractiv.

Golgeterul reprezentativei batave din anii ’90 este acum oficial FIFA, și a asistat la un amical între două echipe din țara lui, în care s-a jucat cu două modificări importante de regulament: auto-pasa și executarea cu piciorul a auturilor de margine.

La prima dintre ele, după ce arbitrul a oprit jocul, un fotbalist îl va putea relua plecând singur cu mingea la picior, fără să o mai paseze unui coechipier.

La aututul de margine, în loc să fie repus în joc cu mâna, balonul se poate centra cu piciorul direct în careu, pentru a avea și mai multe faze de atac în fața porțiilor.

Van Basten s-a declarat încântat la finalul meciului demonstrativ și este de părere că fotbalul poate evolua în viitorul apropiat, noi reguli fiind luate în calcul de FIFA de mai multă vreme.

Amintim, începând de anul trecut, forurile internaționale au început să introducă arbitraj ajutat de reluări video ale fazelor controversate și a investit în dezvoltarea de sisteme de detectare cu precizie a mingii care depășește linia porții.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS