Vama Nadlac luata cu asalt dupa Anul Nou

Aglomeratie si cozi infernale, sâmbătă noapte către duminică, la iesirea din tara. In vama Nadlac din judeţul Arad, câteva mii de romani, care pleaca spre locurile de munca din vestul Europei au avut de asteptat ore bune ca sa intre in tara vecina.

Traficul a crescut in aceasta perioada de câteva ori, iar frontiera a fost plina ochi de sute de masini si autocare. Pe DN7, cozile de masini masurau la intrarea în oraşul Nădlac 5 km. În coloană erau şi camioane care aşteaptau să treacă frontiera şi care au blochat aproape complet banda de mers către Ungaria. Daca intr-o zi obisnuita la controlul vamal se asteapta doar cateva minute, azi noapte, romanii care doreau sa intre in Ungaria au avut de

chiar si 3 ore. Poliţiştii au redirecţionat maşinile mici pe lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad, pe tronsonul Nădlac-Pecica. Poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă valului mare de oameni: au adus mai mulţi agenţi la lucru, s-a lucrat pe mai multe benzi de ieşire din ţară, însă la ieşirea din România controlul se face în Ungaria.

Pentru a evita supraaglomerarea vămii Nădlac, poliţiştii le recomandă şoferilor de să se îndrepte şi spre alte puncte de trecere a frontierei. Prin judeţul Arad se mai poate trece frontiera cu maşini mici, autocare şi autovehicule de până la 7.5 tone pe la Turnu, localitate aflată chiar lângă municipiul Arad, şi cu toate tipurile de maşini se mai poate trece şi pe la Vărşand, iar prin judeţul Bihor, pe la Borş. Se aşteapră ca la Nădlac situaţia să revină la normal în cursul zilei de astăzi.