Vama Nădlac II a fost redeschisă, circulaţia fiind reluată pe autostradă după accidentul din Ungaria

Vama Nădlac II a fost redeschisă pe sensul de intrare în ţară, după aproximativ nouă ore de la producerea accidentului în lanţ de pe autostradă în Ungaria, soldat cu patru morţi, dintre care unul român, şi mai mulţi răniţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, miercuri seară, că Vama Nădlac II a fost redeschisă în jurul orei 18,00, pe sensul de intrare în ţară, pe care traficul fusese suspendat.

Controlul la frontieră şi circulaţia pe autostradă au fost reluate după mai bine de nouă ore de la producerea accidenului din Ungaria, timp în care traficul a fost deviat spre România prin Nădlac I (DN7).

Pe sensul de ieşire din România, circulaţia nu a fost afectată pe autostrada paneuropeană şi prin Vama Nădlac II.

Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook a instituţiei, patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Iniţial, DSU anunţa că cinci persoane au decedat.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un român a murit, iar şase au fost răniţi, aceştia find transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako.

Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România.

Printre autovehiculele implicate a fost şi un autocar românesc în care se aflau 17 pasageri. Accident s-a produs în condiţii de ceaţă densă şi vizibilitate redusă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS