Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei

Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dorește ca valoarea punctului amenzii rutiere să fie plafonată la 145 de lei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Dajbog.

Ea a spus că MAI a înaintat Ministerului Finanţelor o propunere de menţinere, în 2018, a punctului de amendă la valoarea actuală, pentru a nu genera creşteri excesive, dat fiind că de la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, iar valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut.

În condiţiile în care conform programului de guvernare sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu creşte excesiv cuantumul amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor şi la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă spre adoptare în şedinţa de Guvern”, a afirmat Monica Dajbog.

Ea a precizat că plafonarea punctului de amendă rutieră este o propunere care va fi integrată într-un poiect de Ordonanţă de Urgenţă care va fi promovat de Guvern prin Ministerul Finanţelor.

În prezent, amenzile de circulaţie sunt cuprinse între 290 şi 2.900 de lei, iar în cazul persoanelor juridice ajung la 14.500 de lei.

Din februarie 2017, când a avut loc ultima majorare a salariului minim brut, la 1.450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS