Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea anti-COVID se va face în baza unei programări online | AUDIO

Coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă, a spus în emisiunea Deşteptarea la Europa FM că nu vor exista liste de aşteptare.

Cadrele medicale şi salariaţii din instituţiile cheie vor fi programaţi la vaccinare de angajator. Persoanele cu boli cronice vor fi programate de medicii de familie, iar cei fără medic de familie şi populaţia generală se vor înscrie la imunizare pe propria răspundere.

Valeriu Gheorghiţă: „Ne dorim să fie un sistem accesibil tuturor, încât să nu se îngrădească, să nu vină cineva cu vreo adeverință să dovedească că lucrează într-un anumit domeniu. Din acest punct de vedere, practic, se vor înscrie populația generală și persoanele care nu au medic de familie, dar care vor semna pe propria răspundere că au, într-adevăr, anumite boli cronice, care le prioritizează pentru acea etapă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Gheorghiţă mai spune că vaccinul Pfizer va ajunge probabil în România pe rută terestră, nu aeriană:

„Este foarte probabil ca vaccinul de la BionTech Pfizer să ajungă terestru, nu avem încă o confirmare a distribuției pe linia aeriană, probabil că celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge, într-adevăr, pe cale aeriană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.