Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID cu ajutorul medicilor de familie și a cabinetelor mobile, din aprilie | AUDIO

Comitetul Național pentru vaccinarea anti-COVID va primi, miercuri, listele cu medicii de familie care vor să participe la campania de imunizare.

Iar vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, unde va fi posibil acest lucru, va începe din aprilie. Tot de luna viitoare, vor începe să funcționeze și cabinetele mobile de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță:

„Pentru perioada imediat următoare, în luna aprilie, vom operaționaliza unitățile mobile de vaccinare și, complementar, vom demara și activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din rețeaua primară de medicină de familie. Din datele pe care noi le avem, ne așteptăm la o rată de participare din partea colegilor din medicină de familie în jur de 50-55%, este posibil să fie chiar maimult, dar acestea sunt datele parțiale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, din 10 aprilie, în fiecare cabinet ar urma să fie vaccinate zilnic 90 de persoane, față de 60 în prezent. Pe de altă parte, unele companii au anunțat că au spații și pot permite amenajarea unor centre de vaccinare. Și aceste două măsuri ar trebui să contribuie la accelerarea vaccinării, spun autoritățile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.