Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Echipele de vaccinare împotriva Covid au ajuns în aproape toate satele din România | AUDIO

Echipele de vaccinare împotriva Covid au ajuns până acum în aproape toate satele din România, anunţă președintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva Covid 19.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a explicat aseară, la postul B1, că populaţia rurală este greu de convins să se imunizeze din cauza neîncrederii, însă sunt localităţi unde medicii au revenit în unele sate chiar şi 4 ori.

”La acest moment, în 95% din comunele din România s-au demarat activități de vaccinare, în 58% s-a terminat, deja, practic s-au făcut și doza unu și rapelul, sunt comune în care am mers de 3-4 ori cu echipe mobile, și am reușit să vaccinăm, chiar dacă un număr mai mic de persoane. Efortul este unul semnificativ, chiar fără precedent, aș spune, și au fost și acțiuni integrate de informare, cu 3-4 zile înainte de acțiunea de vaccinare. Sigur că nu este suficient, dar trebuie să înțelegem că vorbim pe un fond al populației de neîncredere”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele CNCAV spune că 3 sunt principalele motive pentru care 60  la sută din polulaţia eligibilă încă refuză vaccinarea.

”Primul este cel mai frecvent teama de reacții adverse. Al doilea motiv este că nu au suficiente informații despre vaccinurile actuale, și al treilea motiv care este recent, de când ne confruntăm cu varianta Delta, cu o eficiență puțin mai redusă a vaccinurilor, a schemelor actuale, faptul că își pun întrebarea dacă vaccinurile funcționează sau nu pentru noua tulpină. Toate datele ne arată păstrarea beneficiilor față de formele grave. Ne uităm la ce se întâmplă în Statele Unite. Între 1 și 5% sunt pacienți care au schemă completă de vaccinare din toate internările”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.