Valerian Vreme, audiat la DNA

Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Valerian Vreme pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la această solicitare.

Procurorii DNA susţin că, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, cu încălcarea legii privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Anchetatorii susțin că prejudiciul cauzat Ministerului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în acest caz este de 11.291.793,99 de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS