Valea Jiului va rămâne fără căldură, la iarnă

Deşi stau pe un munte de cărbune, locuitorii din Valea Jiului nu vor mai avea căldură în apartamente, la iarnă.

Cel puțin nu de la sistemul centralizat de încălzire.

Motivul – transmite corespondentul Europa FM, marius Mitrache – datoriile pe care societatea de termoficare din Petroşani le-a acumulat către Termocentrala Paroşeni.

Decizia de a sista total furnizarea agentului termic a fost luată de reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara din cauza datoriilor foarte mari pe care compania locală de termoficare le are către Termocentrală.

Este vorba de peste 61 de milioane de lei.

Gradul de încasare a facturilor a scăzut iarna trecută, energia facturată fiind achitată doar în proporție de 56,73%.

Administratorul judiciar al societăţii de termoficare din Petroșani a comunicat că din punct de vedere juridic nu mai are posibilitatea de a continua furnizarea agentului termic în municipiul Petroșani, dată fiind situația economică în care se află revânzătorul, respectiv solicitarea declarării falimentului de către Ministerul Finanțelor prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Hunedoara și imposibilitatea achitării facturilor curente și restante.

Reprezentanții CEH spun că o eventuală continuare a activității ar fi posibilă doar prin triplarea prețului actual de distribuție, creștere cu care administratorul judiciar nu este de acord, ținând cont de populaţia din zonă.

Decizia de întrerupere a agentului termic de către societatea de termoficare din Petrosani va afecta și instituțiile publice și agenții economici din toată Valea Jiului, precum și toți ceilalți consumatori racordați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS