Confidenţialitate

Vâlcov, despre Isărescu: Uneori, e bine să lăsăm locul și altora | AUDIO

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov a sugerat, duminică seara, că actualul guvernator al Băncii Naționale, Mugur Isărescu, nu se mai bucură de susținerea politică a coaliției.

“Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui. Uneori, e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele săptămâni, pe fondul majorării indicelui ROBOR și a deprecierii leului în fața euro, PSD și BNR au avut un schimb de replici acide.

Social-democrații consideră că Banca Naţională ar fi responsabilă de fluctuaţia monedei naţionale, având datoria de a interveni pentru a ţine cursul sub control.

BNR susţine că o intervenţie singulară pe piaţa valutară, pentru a aprecia leul în raport cu euro, ar duce la pierderea inutilă de rezerve valutare. În plus, dobânzile ar creşte, a atras atenţia purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale, Dan Suciu.

În 2018, Mugur Isărescu a fost invitat, de două ori, pentru a răspunde întrebărilor parlamentarilor din Comisia economică a Senatului. Guvernatorul nu a dat curs solicitării.

În acest context, Darius Vâlcov consideră că ar trebui modificată legea, astfel încât guvernatorul BNR să fie obligat să se prezinte la audieri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.