Confidenţialitate

Vâlcea: Incendiu la o pensiune. 15 copii au fost transportați la spital | VIDEO

Un incendiu a avut loc marți dimineața la o pensiune din Brezoi, județul Vâlcea. În urma incidentului, 52 de persoane au fost evacuate de urgență.

Alarma de incendiu a fost dată în zori. Cele 52 de persoane, majoritatea elevi cu vârste între 11 și 14 ani, au început să țipe pentru că nu au mai putut iasă din cauza fumului negru și înecăcios.

Copiii au fost sfătuiți de pompierii care au ajuns la fața locului cu scări să iasă pe balcoane pentru a putea respira în primul rând și apoi pentru putea fi coborâți în siguranță.

15 elevi și un profesor însoțitor au ajuns la spitalele din Brezoi și Râmnicu Vâlcea cu atacuri de panică și intoxicații cu monoxid de carbon.

Focul a distrus camera centralei, iar pereții clădirii, ca urmare a intervenției pompierilor, au fost deteriorați de apă.

Toti turisii au fost evacuati și cazați în alte locuri din incinta complexului turistic. Cauza probabilă a incendiului este o defecțiune la instalația electrică a centralei.

Poliția face anchetă.

În pensiunea din Păscoaia se organizează frecvent tabere pentru elevi din toată țara. Luna trecută OPC Vâlcea a amendat administratorul cu 5.000 de lei pentru numeroase nereguli găsite în bucătărie dar și în spațiile de cazare.