Confidenţialitate

Vâlcea: Fraudă cu certificate false de handicap. Mai multe persoane vor fi audiate

Mai multe persoane implicate în scandalurile certificatelor false de încadrare în handicap vor fi audiate în următoarele zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au făcut 14 percheziții domiciliare și la sediile unor instituții din Râmnicu Vâlcea.

De la sediul DGASPC Vâlcea au fost ridicate documente și unități de calculator.

Principalii suspecți în dosar sunt o infirmieră de la Spitalul Județean Vâlcea, care intermedia tranzacțiile între doctori și persoanele cu handicap, dar și medici, psihologi, asistenți sociali reprezentanți ai Consiliul Județeanj și ai unor ONG-uri care fac parte Serviciul de Evaluare Complexă și Comisia de evaluare a dosarelor persoanelor cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Procurorii au ridicat mai multe documente, unități de calculator, laptopuri și telefoane mobile de la sediul Direcției de asistență socială dar și din casele suspecților.

Contra unor sume de bani, peste 10.000 de lei susțin surse din anchetă, referatele medicale erau modificate astfel încât încadrarea în gradul și tipul de handicap să îi asigure persoanei bolnave un venit lunar mai mare sau să i se plătească de către stat un însoțitor.

Procurorii au deschis un dosar penal de fals și uz de fals în înscrisuri oficiale.

Foto: Inquam Photos Virgil Simonescu