Confidenţialitate

Vâlcea: Bătrânii de la căminul din Bălcești au rămas fără mâncare. Angajații, neplătiți de aproape 6 luni

Situaţie dramatică la Căminul pentru persoane vârstnice din Bălceşti, din județul Vâlcea. Bătrânii nu mai au mâncare, iar angajaţii n-au mai fost plătiţi de aproape o jumătate de an.

Directorul instituţiei face apel către semeni să-i ajute pe bătrâni cu alimente.

În total, 43 de vârstnici şi-au găsit adăpost în azilul de la Bălceşti. E vorba de oameni bătrâni și bolnavi care nu mai au pe nimeni sau au fost uitaţi de rude.

Primarul localităţii a făcut tot ce i-a stat în putinţă să închidă unitatea, pentru că, spune el, un azil de bătrâni chiar în centru strică imaginea oraşului.

Edilul nu a mai alocat bani pentru plata salariaţiilor şi nici pentru hrana batrânilor de aproape o jumătate de an.

În schimb, a initiţat trei proiecte de hotărâre: de desfiinţare a căminului sau de transferare a bătrânilor în alte centre.

Toate au fost respinse de Consiliul Local. Aşa cum a fost respinsă şi cererea Consiliului Judeţean Vâlcea de preluare a instituţiei cu patrimoniu cu tot.

Primarul Constantin Aleca a declarat că doreşte să scape de bătrâni şi angajați, dar vrea să păstreze clădirea căreia să-i dea altă destinaţie.

Pe final de an nu mai sunt bani pentru alimente.

Indemnizaţiile batranilor abia ajung pentru plata utiliţilor. Directorul căminului Gabriel Popescu face un apel disperat către semeni să doneze mâncare pentru bătrâni.

Angajații – 29 la numar – neplătiţi de o jumătate de an au dat primăria în judecată pentru a-şi recupera salariile restante.

Azilul functionează în fostul spital orăşenesc Bălceşti închis în 2011.

batrani-balcesti

batrani-2