Confidenţialitate

Omagii pentru Ion Caramitru

Val de omagii la adresa lui Ion Caramitru, care a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.

Printre cei care au transmis condoleanțe sunt Radu Afrim, Oana Pellea, Nicu Alifantis, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

Actrița Oana Pellea a numit ziua de duminică, în care au murit și Ion Caramitru, și Ivan Patzaichin drept una dintre cele mai urâte din viața sa. Ea i-a mulțumit lui Ion Caramitru pentru tot ce-a făcut pentru teatrul românesc.

Regizorul Radu Afrim a scris că abia acum se va vede ce a însemnat Caramitru pentru breaslă, în primul rând echilibru. A povestit momente în care intra în biroul directorului TNB încărcat cu probleme și ieșea liniștit, de încrederea pe care Caramitru o avea în el și libertatea pe care i-o oferea.

Nicu Alifantis a spus că este o uriașă pierdere pentru teatrul românesc: “Mulţumesc, Pino pentru tot ce-ai făcut pentru noi”, a adăugat Alifantis.

Ștefan Bănică Jr. a numit-o o duminică neagră. “E prea mult”, a scris Bănică.

Și Casa Regală a reacționat. L-a numit pe Caramitru un devotat și curajos apărător al principiilor și valorilor Coroanei.

În anul 2017, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ion Caramitru cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

Șeful statului și premierul Florin Cîțu au transmis un mesaj de condoleanțe după vestea morții lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin.