Confidenţialitate

Val de noi restricții în mai multe țări europene, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus

Ucraina își plasează capitala, Kiev, în lockdown, Bulgaria închide școli, malluri și restaurante, iar Franța ar urma să anunțe dacă se iau măsuri suplimentare pentru capitală și regiunea pariziană, eventual dacă se va trece la un lockdown.

Noi restricţii în Bulgaria. Autorităţile au anunţat joi că, de săptămâna viitoare, şcolile, restaurantele şi mallurile vor fi închise. Măsura va fi în vigoare timp de 10 zile, în speranţa că va limita infectările cu SARS-CoV-2. Peste 4.000 de cazuri şi 136 de decese pe fond de COVID au fost raportate miercuri în ţara vecină.

Din 20 martie, capitala ucraineană Kiev intră în lockdown. Blocajul este prevăzut, deocamdată, pentru 3 săptămâni. Școlile trec la cursuri online, angajații statului lucrează de acasă, centrele comerciale se închid, la fel și sălile de spectacole, restaurantele pot vinde doar produse la pachet iar publicul este interzis la evenimentele sportive.

Premierul francez Jean Castex este așteptat cu o conferință de presă joi după-amiază. Ar urma să clarifice situația Parisului. Șeful guvernului a spus că sunt încă pe masă opțiunile unui lockdown pentru Paris și regiunea capitalei, fie doar în weekend, fie întreaga săptămână. Deplasările ne-esențiale sunt oprite în Franța după ora 18.00, iar unele zone din nordul și sud-estul Franței sunt în blocaj doar în weekend.