Val de caniculă în Australia

Un val de caniculă extremă a cuprins Australia în ultimele zile,  temperatura medie națională a ajuns la 40 de grade, dar maximele au ajuns și la recorduri de 49 de grade în Tarcoola. Cele mai afectate sunt zonele din sudul țării, unde sunt incendii de vegetație și 16 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În localitatea Noona din statul australian New South Wales s-a înregistrat temperatura record de 35,9 grade în cursul unei nopți, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură minimă înregistrată vreodată în Australia, a anunțat Biroul de Meteorologie din această țară.

Canicula a afectat cea mai mare parte din statul New South Wales, dar și zone din Queensland, South Australia, Victoria și Northern Territory.

În această perioadă au fost depășite recordurile de temperatură în peste zece locuri din Australia, în special în locații aflate în interiorul continentului.

În mai multe zone din statele Victoria, Tasmania și New South Wales au izbucnit incendii de vegetație. Autoritățile din mai multe state afectate au avertizat populația să stea în case și să nu facă efort fizic, înspecial să ferească bătrânii și copiii de căldura excesivă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS