Val de căldură peste Europa

Ministerul de Externe de la București a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia: există un risc ridicat de incendiu de pădure.

De asemenea, MAE atrage atenția că în Franța temperaturile vor fi extrem de ridicate până la finalul acestei săptămâni.

Temperaturile ar putea să depăşească 40 de grade Celsius în următoarele zile – în mai multe țări din Vestul Europei.

În Grecia, Ministerul de Externe avertizează că riscul de incendii de pădure este ridicat – gradul 4 din 5. Vântul și temperaturile ridicate vor cauza probleme în Peninsula Attica; Viotia; Insula Evia; Korinthia și Argolida.

În Franța, este cod portocaliu de caniculă – până vineri în zona Parisului. Vizitatorii Turnului Eiffel au fost avertizați printr-un mesaj pe Twitter că trebuie să se protejeze și chiar să facă o pauză în cursul urcușului.

Iar în Spania, sunt așteptate de miercuri temperaturi de peste 40 de grade. În Germania – se pot înregistra cele mai ridicate temperaturi din ultimii 70 de ani.

În România – meteorologii au emis o informare de disconfeor termic accentuat pentru următoarele 2 zile. Miercuri – temperaturile vor atinge pragul caniculei în câmpia de vest, iar joi în zonele joase din toată țara.

De vineri în schimb, temperaturile scad cu aproape 10 grade. În nord vestul țării, maximele nu vor trece de 23 de grade.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS