Val de atentate în Irak. Peste 50 de persoane ucise

Val de atentate comise ieri în Irak: în total peste 50 de persoane au fost ucise.

Persoane înarmate au detonat veste cu explozibili într-un centru comercial din Bagdad, iar o maşină-capcană a explodat în apropiere, într-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic soldat cu cel puţin 18 morţi.

Alte 33 de persoane au fost ucise în alte atacuri comise în Irak.

 

În atacul de la centrul comercial din Bagdad, 5 persoane au fost împuşcate mortal, iar alți 6 oameni au fost ucişi când aceiaşi atacatori şi-au detonat vestele cu explozibili.

“Oamenii au început să fugă în magazine să se ascundă, dar (militanţii) i-au urmărit şi au deschis focul fără milă”, a declarat proprietarul unui magazin.

Alt atentat, același bilanț tragic: două bombe au explodat în oraşul Muqdadiya, provocând moartea a cel puţin 23 de persoane şi rănind alte 51.

Alte şapte persoane au fost ucise când un atacator sinucigaş aflat la volanul unei maşini a comis un atentat pe o stradă comercială de la periferia sud-estică a Bagdadului.

Anterior, trei persoane au fost ucise şi alte opt rănite, când o maşină-capcană a explodat lângă un restaurant.

Atacurile au fost revendicate de gruparea Stat Islamic și au făcut cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi în Irak în ultimele trei luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS