Val de atacuri sângeroase în Afganistan

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise în mai multe atacuri comise în Afganistan.

În provincia Farah, din vestul ţării, peste 20 de militari au murit după ce insurgenţi talibani au atacat, vineri seară, un post de control din districtul Bala Buluk, acţiunea continuând sâmbătă dimineaţă, potrivit BBC.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte 17 rănite în două atacuri comise în provincia sudică Helmand. În capitala acestei provincii, Lashkargah, o persoană a murit şi 16 au suferit răni – dintre care 3 au fost spitalizaţi – într-un atac cu maşină-capcană care a vizat filiala locală a serviciilor de informaţii afgane.

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul sinucigaş cu bombă comis în dimineaţa aceleiaşi zile în capitala afgană, Kabul, şi soldat cu 3 morţi şi 5 răniţi.

Într-un alt incident, în districtul Nad Ali din provincia Helmand, doi soldaţi afgani au fost împuşcaţi mortal şi altul a fost rănit într-un atac iniţiat de talibani asupra unei baze militare.

Atacurile insurgenţilor talibani contra forţelor de securitate afgane s-au intensificat după încheierea, în 2014, a misiunii de luptă internaţionale din Afganistan conduse de NATO.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS