Confidenţialitate

Val ce caniculă în Europa de Sud. Temperaturile ar putea atinge un nivel record în regiune și săptămâna viitoare | AUDIO

Europa de Sud se confruntă cu un val de caniculă intensă. Autorităţile au avertizat că temperaturile ar putea atinge valori record pentru continent și săptămâna viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avertizări meteo au fost emise în Grecia, Italia, Cipru şi insulele Canare, un arhipelag care aparţine Spaniei.

Grecia: Vineri – sâmbătă (14 – 15 iulie 2023), temperaturile ar putea ajunge la 43 – 44 de grade Celsius

Autorităţile din Grecia estimează că temperaturile ar putea atinge 43 sau 44 de grade Celsius astăzi sau mâine.

În acest context Guvernul elen a cerut suspendarea lucrului între orele 12:00 și 17:00 în zonele unde riscul caniculei este foarte ridicat.

Guvernul elen a mai precizat că angajatorii trebuie să permită programul de lucru flexibil şi să promoveze telemunca pentru a evita căldura amiezii.

Italia: Alertă roșie ce vizează 10 orașe, vineri și sâmbătă (14 – 15 iulie 2023)

În Italia, autorităţile au emis o alertă maximă, roşie, ce vizează astăzi și mâine 10 oraşe – inclusiv Roma, Florenţa, Bologna şi Perugia.

Există îngrijorare privind soarta persoanelor care muncesc în aer liber în Italia după ce un bărbat de 44 de ani, care trasa marcaje rutiere în Lodi, un oraş din nordul peninsulei, a murit săptămâna aceasta.

Recomandările meteorologilor din zona balcanică

Și regiuni din Balcani se confruntau ieri cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Meteorologii şi medicii din Muntenegru, Bosnia şi Serbia au avertizat oamenii să rămână în interior şi să se hidrateze corespunzător dacă ies în aer liber.

Temperaturile sunt aşteptate să se menţină în jur de 40 de grade Celsius în regiune până săptămâna viitoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Transalpina: Strat de gheață pe carosabil după o furtună puternică în masivul Parâng cu ploaie, grindină și scurgeri de pietre de pe versanți | VIDEO