Confidenţialitate

Vaccinul AstraZeneca oferă imunitate în toate categoriile de vârstă, spune ministrul britanic al Sănătății

Noile cercetări în domeniu dau încredere comunității medicale că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca oferă imunitate în toate categoriile de vârstă, este declarația ministrului britanic al Sănătății.

Precizarea vine după ce în mai multe țări, între care Germania, Franța și Italia, serul AstraZeneca nu va fi admnistrat persoanelor de peste 65 de ani.

Vaccinul pentru Covid AstraZeneca funcționează pentru toate vârstele, deși sunt mai puține date în privința reacției imune dezvoltate de persoanele în vârstă, recunoaște șeful catedrei de testare a serului de la Universitatea Oxford.

El spune că studiile pe alte grupe de vârstă au oferit date concludente, astfel încât serul să poată fi administrat oricui.

Și oficialii britanici au încredere și se vor folosi de orice doză de vaccin disponibilă pentru a stopa răspândirea noilor tulpini care circulă în Marea Britanie, spune ministrul britanoc al Sănătății, Mat Hancock.

În privința eficienței vaccinului AstraZeneca împotriva noilor variante, cercetătorii spun că serul dă imunitate.

Vor continua să îmbunătățească formula vaccinului pe măsură ce virusul se transformă, dar asta nu înseamnă că vaccinul aflat acum pe piață nu își face treaba, dă asigurări Universitatea Oxford.