Vaccinarea anti-Covid începe în 10 spitale din România | AUDIO

Din prima tranșă de 10.000 de doze, cele mai multe, adică peste 1000 ajung la cele două spitale de boli infecțioase din București: Matei Balș și Victor Babeș.

Cele mai multe doze de vaccin anti-COVID-19, adică 600, sunt pentru angajații de la Institutul Matei Balș din Capitală, în vreme ce Spitalul Victor Babeș din București primește peste 500 de doze.

Urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, cu 450 de doze de vaccin și cel din Cluj, cu 375.

În Suceva, Spitalul Județean de Urgență primește 250 de doze de vaccin, iar cel de boli Infecțioase din Iași, cu 10 mai multe.

Pentru spitalul de Urgență din Baia Mare sunt rezervate peste 200 de doze, pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, 170 iar pentru cel din Brașov, 100 de doze. Cele mai puține, adică 90 sunt destinate spitalului de Boli Infecțioase din Craiova.

Numărul de doze de vaccin poate fi oricând suplimentat, la cererea spitalelor.

Următoarea tranșă de vaccin, de 150.000 de doze, va ajunge în țară, la începutul săptămânii viitoare, apoi, vor veni săptămânal câte 150.000 mii de doze.

România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin, în baza contractului semnat de Comisia Europeană cu producătorul Pfizer. Autoritățile spun că e nevoie ca 60-70 la sută din populația unei țări să se vaccineze pentru a se ajunge la imunitate colectivă și sfârșitul pandemiei de coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS