Confidenţialitate

Vaccinarea anti-Covid în Constanța: Fluxuri separate pentru turiști

Autoritățile de pe litoral coordonează un amplu proiect prin care și-au propus ca un număr cât mai mare de persoane să aibă acces la vaccinare.

S-au inființat centre de vaccinare ăn șantiere și în licee. Chiar și turiștii aflați în minivacanță de Paște și 1 Mai la mare au la dispoziție două fluxuri pentru imunizare.

La Pavilionul Expozițional Constanța unde funcționează cel mai mare centru de vaccinare de pe litoral este aglomerat și în week-end. Aici  s-au deschis și două fluxuri dedicate turiștilor veniți la mare, spune medicul Ortanza Dancă:

„Ieri, din păcate, nu am avut decât 35-36 de personae venite din afara județului Constanța. Dacă avem solicitări, vor intra și în celelalte cabine de vaccinare”.

Numărul turiștilor vaccinați a crescut  sâmbătă dimineața. Pe lângă ei au ajuns și 45 de sportivi ai lotului național de tineret canotaj, aflați în cantonament la Năvodari. Autoritățile Potrivit directorului DSP Constanța, Cristina Schipor, autoritățile de pe litoral caută soluții și pentru facilitarea vaccinării tineretului:

„Suntem în discuții cu Inspectoratul Școlar și, probabil, după ce va începe școala, toți tinerii care doresc, de 16-18 ani, vom merge și îi vom vaccina”.

Mari acțiuni de vaccinare se derulează și în șantierele navale în incinta cărora au fost inființare centre de imunizare, pentru angajații doritori. Însă pentru Grup Servicii Petroliere, o companie cu cel puțin 2500 de angajați, vaccinarea devine obligatorie. „Începând din 1 iunie, accesul în bazele operaționale ale GSP se va face exclusiv cu prezentare adeverințe valide de vaccinare. Cine nu înțelege acest lucru, nu mai face parte din echipa GSP“, a transmis conducerea companiei.