Utilajele de deszăpezire din zonele de câmpie, trimise în zonele afectate de ninsori

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță măsuri pentru deszăpezirea drumurilor naționale afectate de ninsori. Potrivit CNAIR, utilajele proprii care se află în zonele de câmpie vor fi trimise în zonele de deal și munte, afectate de ninsori.

Toți angajații companiei sunt implicați în prezent în activitatea de deszăpezire, anunță CNAIR într-un comunicat de presă remis Europa FM.

”CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de şes, în zonele de deal şi munte, în urma  avertizărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice”, se arată în comunicat.

Compania precizează că 53.800 de tone de sare şi 1.000 tone de clorura de calciu, aflate în stoc, ”sunt suficiente pentru asigurarea circulaţiei pe autostrăzile şi  drumurile naţionale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 aprilie-21 aprilie 2017”.

CNAIR mai spune că se acționează cu 200 autoutilaje proprii şi cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iaşi şi DRDP Braşov.

Zonele afectate de condiţiile meteorologice sunt:

– DN 66 (defileul Jiului);

– DN 67C (Rânca);

– DN 7A (Voineasa-Obârşia Lotrului);

– DN 1A (Cheia);

– DN 58 (Anina);

– DN 10 (Intorsura Buzăului – Siriu);

– DN 73 (Rucăr-Bran);

– DN 11 (pasul Oituz);

– DN 17 (pasul Tihuţa în zona Câmpulung Moldovenesc).

CNAIR le mai cere șoferilor care se află în zonele afectate de ninsori să îşi echipeze corespunzător  autovehiculele (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, mâncare sau apa).

Informații suplimentare despre starea drumurilor pot fi obținute la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33, 021/264.33.34,  TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a CNAIR SA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS