Confidenţialitate

USR și Forța Dreptei au contestat modificările fiscale la CCR | AUDIO

Noile măsuri fiscale aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii au fost atacate la Curtea Constituțională. USR și Forța Dreptei au depus astăzi o sesizare la CCR. Documentul a fost semnat și de doi parlamentari de la PNL: Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, a spus purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu: „CCR a spus în nenumărate rânduri că nu este în regulă și a admis sesizări de neconstituționalitate”

Acesta a prezentat câteva dintre argumentele de neconstituționaliate invocate în sesizarea depusă la CCR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt 13 articole din Constituție călcate în picioare de Ciolacu cu acest proiect de lege. Nu au fost respectate condițiile pentru angajarea răspunderii Guvernului. Sunt modificate 22 de acte normative, nu este un proiect de lege unitar, nu este respectată condiția aplicării imediate a legii.

Este ala-bala portocala în tot proiectul acesta. Unul se aplică la 1 octombrie. Unele prevederi se aplică la anul. Unele în 2025. Ori, CCR a spus în nenumărate rânduri că asta nu este în regulă și a admis sesizări de neconstituționalitate.

A spus clar că atunci când îți angajezi răspunderea ca Guvern trebuie să ți-o angajezi pe ceva urgent, pentru ceva care se aplică imediat și nu ai altă variantă”, a spus Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu: Până la o decizie din partea CCR, nicio taxă nu va fi majorată

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Așteptăm termenul CCR – probabil vor da un termen rapid. Până vor judeca cei de la CCR, acest proiect este blocat, este oprit. Nu va crește nicio taxă. Practic, legea nu există și nu produce niciun fel de efecte”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

Printre măsurile fiscale aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii se află impozitul de 1 la sută pe cifra de afaceri a IMM-urilor cu venituri de până la 60 de mii de euro pe an și de 3 la sută dacă veniturile anuale depășesc acest prag.

De asemenea, băncile vor păti un impozit de 2 la sută pe cifra de afaceri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum funcționează Pilonul II de pensii și ce îl diferențiază de Pilonul I de pensii? Explicația lui Bogdan Glăvan | VIDEO