Confidenţialitate

USR PLUS solicită PNL să propună un alt premier în locul lui Florin Cîțu | AUDIO

USR PLUS cere PNL să propună un alt premier în locul lui Florin Cîțu. Dacă liberalii nu vor fi de acord, USR anunță că va depune moțiune de cenzură, alături de parlamentarii AUR, a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Acesta a menționat că mâine va avea loc o ședință a coaliției.

”Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Următorul pas este ședință de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos, USR PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari. Am discutat cu cei de la AUR, împreună cu cei de la AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Bineînțeles, aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîțu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, liberalii întruniți într-o ședință la care nu a participat și liderul Ludovic Orban, au dat un vot în unanimitate pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

”Biroul Permanent Național al Partidului Național Liberal își reafirmă susținerea fermă pentru exercitarea, în continuare, de către Florin Cîțu, a funcției de premier al guvernului României. Extrem de important, au participat peste 70% din membrii Biroului Permanent Național și s-a votat în unanimitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu a comentat intenția USR PLUS de a depune o moțiune de cenzură.

”USR PLUS nu are, la acest moment, suficiente semnături pentru a depune acest document. O asociere cu PSD și AUR, din punctul meu de vedere, o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Orice fel de asociere, chiar și în glumă, cu PSD care este adversarul nostru dintotdeauna, ar fi un demers, cred eu, care va fi sancționat dramatic”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.