Confidenţialitate

USR, la 15 ani de la aderarea României la blocul comunitar: În faţa extremismului, avem datoria să apărăm UE şi democraţia

Într-un mesaj online pentru a marca la 15 ani de la aderarea țării noastre la blocul comunitar, reprezentanţii Uniunii Salvați România amintesc beneficiile integării europene, precum fonduri în valoare de 66 de miliarde de euro, și atrag atenția asupra pericolului reprezentat de extremism.

„În cei 15 ani, economia ţării s-a dublat, iar salariul mediu s-a triplat. Sunt doar o mică parte din avantajele pe care ni le-a adus Uniunea Europeană. În urmă cu 15 ani, am câştigat libertatea de a ne deplasa şi de a munci, de a avea acces la programele europene şi, cel mai important, garanţia democraţiei”, scrie USR pe Facebook.

“Astăzi, partide şi politicieni extremişti încearcă să devieze România de la direcţia proeuropeană, încearcă să pună la îndoială locul României în UE. În faţa extremismului, avem datoria să apărăm Uniunea Europeană şi democraţia”, adaugă USR.

Citește și:

Președintele Iohannis, la 15 ani de la aderarea la UE: Beneficiile sunt concrete şi înseamnă îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi

FOTO: Inquam