USR îşi alege astăzi preşedintele

USR îşi alege astăzi preşedintele în cea de-a doua zi de congres, ce se desfășoară la Cluj. Nicuşor Dan are trei contracandidaţi.

Ținta USR este ca în doi ani USR „să devină al doilea partid din România”, să se bată pentru primăriile din marile oraşe la alegerile locale din 2020 şi chiar să propună un premier după alegerile parlamentare din 2020, a subliniat actualul lider USR, Nicușor Dan.

CINE CANDIDEAZĂ LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE USR

Pentru cea mai înaltă funcţie în partid candidează actualul preşedinte Nicuşor Dan, cotat cu cele mai mari şanse, alături de alţi trei membri ai formaţiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina Gherman, membră USR Sector 6.

Emanuel Ungureanu, a anunţat pe 2 mai, prin intermediul unei scrisori deschise, că va candida la preşedinţia USR, el exprimându-şi speranţa că partidul va rămâne unit în urma congresului. El arată în scrisoarea deschisă că va candida pentru a da glas acelor voci care doresc unitate în partid.

Şerban Marinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un mandat de deputat de Teleorman, dar nu a reuşit să câştige fotoliul de parlamentar. Anterior a fost membru în partidul M10 al Monicăi Macovei, iar în prezent este consilier parlamentar al grupului USR.

Cornelia-Florina Gherman se prezintă ca o persoană care nu a mai făcut politică şi speră ca intrarea în cursa pentru şefia USR să o facă mai cunoscută în interiorul partidului. Ea a precizat că ”USR îi datorează lui Nicuşor Dan acest prim mandat care momentan este deschis”.

Pe lângă preşedinte, delegaţii prezenţi la congresul USR de la Cluj vor alege şi membrii Biroului Naţional, Comisia Naţională de Arbitraj şi Comisia Naţională de Cenzori.

Biroul Naţional urmează să aibă 20 de membri, dintre care 7 vicepreşedinţi, iar în cursă s-au înscris 53 de candidaţi, printre care Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu, Cosette Chichirău, Florina Presadă, Dan Barna şi George Dircă.

USR are în prezent 1.500 de membri, iar la congresul de la Cluj-Napoca au fost trimişi 270 de delegaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS