USR cere demisia de urgenţă a şefului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne

Uniunea Salvaţi România a cerut, vineri seară, printr-un comunicat de presă, demisia de urgenţă a şefului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna,consideră că „se impune demisia de urgenţă” a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, „după recitalul de brutalitate al Jandarmeriei”.

„USR reclamă că Jandarmeria a devenit, vineri seara, garda lui Liviu Dragnea şi a PSD, în loc să îşi îndeplinească misiunea de a asigura siguranţa cetăţenilor (…) La fel ca la OUG13, oamenii de bună credinţă au fost atacaţi şi prinşi la mijloc în confruntările dintre jandarmerie şi huligani. La fel ca atunci, huliganii au fost folosiţi să spargă protestul paşnic al oamenilor care au venit să-şi strige nemulţumirea faţă de regimul Dragnea-PSD. USR condamnă ferm violenţa şi cere demisia ministrului Carmen Dan pentru că şi de aceasta dată, Jandarmeria nu a reuşit să-i protejeze pe oamenii de bună credinţă”, se arată în comunicat.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții USR au completat anunțul inițial: ”USR va cere o comisie de anchetă pentru ce s-a întâmplat în această seară în Piața Victoriei la mitingul diasporei. Sute de oameni au fost răniți, după ce jandarmerii au folosit gaze lacrimogene, petarde și tunuri cu apă împotriva protestatarilor.
La fel ca la OUG13, oamenii de bună credință au fost atacați și prinși la mijloc în confruntările dintre jandarmerie și huligani. La fel ca atunci, huliganii au fost folosiți să spargă protestul pașnic al oamenilor care au venit să-și strige nemulțumirea față de regimul Dragnea-PSD.
USR condamnă ferm violența și cere demisia ministrului Carmen Dan pentru că și de aceasta dată, Jandarmeria nu a reușit să-i protejeze pe oamenii de bună credință”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS