USR perturbă cu muzică dezbaterile din comisia Iordache

Membrii comisiei parlamentare conduse de social-democratul Florin Iordache par hotărâţi să nu plece acasă în această seară până când nu termină de aprobat toate modificările la codul penal și de procedură penală.

Exasperați că amendamentele depuse nu sunt dezbătute, cei de la USR au găsit o metodă inedită de perturba lucrările, astfel că au pus muzică în boxe în timpul ședinței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentarii USR au reușit să oprească pentru scurt timp discuțiile, pentru că șeful comisiei Florin Iordache a ieșit nervos din sală., însă la scurt timp au fost reluate discuțiile.

Dacă modificările propuse de ministerul justiției la legile justiției și la codurile penale nu vor trece de Parlament, Guvernul va emite o ordonanță de urgență în acest sens, a avertizat ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a explicat că modificările propuse au rolul de a asigura prezumția de nevinovăție care – deși este prevăzută în Constituție – ar avea nevoie de garanții suplimentare.

Deocamdată, premierul nu și-a exprimat un punct de vedere, dacă ar emite sau nu o ordonanță de urgentă pe legile justitiei, și el este cel care ar trebui să înainteze legal documentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS