Confidenţialitate

Ursula Von Der Leyen recunoaște că vaccinarea nu merge în ritmul în care și-au dorit autoritățile

În plenul Parlamentului European, președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen a recunoscut că vaccinarea nu merge în ritmul și care și-au dorit autoritățile comunitare.

Ea a făcut un apel către firmele producătoare să respecte programul de livrare, astfel încât țările membre ale Uniunii să își poată organiza campaniile de vaccinare:

„Companiile și-au supraestimat capacitatea de producție, dar noi trebuie să ne asigurăm că sunt respectate contractele semnate. Țările trebuie să știe câte doze sunt disponibile și când ca să poată desfășura campaniile de vaccinare. Avem nevoie de date ca să putem funcționa.”

La finalul lunii februarie, Consiliul European se va reuni din nou, pentru a discuta despre un răspuns comun al statelor membre ale Uniunii la pandemia de Covid-19.

Se caută soluții pentru aprovizionarea cu vaccin a țărilor de la granița Uniunii, care nu fac parte din blocul comunitar, a mai spun președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen:

„Solidaritatea nu se poate opri la granițele europene. Asigurarea accesului la vaccin pentru țările cu venit redus este în conformitatea cu valorile europene și e, de asemenea, în interesul nostru. Nu vom fi în siguranță până nu e toată lumea în siguranță.”