Confidenţialitate

Urmează-ți Visul: Mihai și cei trei copii ai săi duc o viața decentă, cu un acoperiș nou deasupra capului | VIDEO

Acum un an, Mihai şi copiii lui Sorin, Denisa şi Georgiana nu aveau un acoperiş adevărat deasupra capului.

Era plin de găuri, iar pe timpul iernii, stăteau cu toţii într-o singură cameră. Era cea mai ferită de apa care se scurgea prin acoperiş şi care, uneori, ajungea şi la instalaţia electrică.

Mihai își crește singur copiii și, din salariul minim și alocații, a mai pus parchet, a reparat soba, a zugrăvit şi a înlocuit geamurile. Pentru acoperiș, spune că nu ar fi reușit vreodată să strângă bani.

Lucrează la o fabrică de cherestea, unde e plătit cu salariul minim pe economie și bonuri de masă, așa că își face timp să mai lucreze cu ora și pe unde apucă.

“Când am ciubucuri din astea de făcut cu cositoarea, vin repede acasă, le dau de mâncare la copii, mă schimb și am și plecat. Acum s-a prăpădit și cositoarea și nu mai am cu ce. S-a dus naibii cositoarea. Era bună rău. Luam 50, 60 de lei. Erau banii de pâine pe o săptămână”, mărturisește Mihai.

Mulțumită ascultătorilor Europa FM, acoperișul casei bătrânești a fost schimbat. Cum mobilizarea a fost una exemplară, au rămas bani și pentru o baie.

Nu în ultimul rând, copiii care au crescut mai mult fără mamă au primit cadouri din partea ascultătorilor. Fără tabletă și laptop, nu ar fi avut cum să participe la cursurile online.

Oricâte sacrificii ar fi făcut, momentul în care Mihai ar fi putut repara acoperișul casei ar fi fost incert.

Datorită ascultătorilor Europa FM, Mihai și-a văzut visul împlinit. După ce a auzit povestea lui Mihai în campania Urmează-ți Visul, o firmă de construcții din București i-a sărit în ajutor și i-a oferit mâna de lucru pentru ridicarea acoperișului.

De asemenea, firma Durra, din Suceava, i-a asigurat lui Mihai țigla metalică pentru noul acoperiș.

Dacă nu ați fi primit ajutorul acesta din partea ascultătorilor Europa FM, cum v-ați fi descurcat? – Păi, ce? Cred că muream și tot nu reușeam să îl fac. Cu salariul minim și trei copii și sandwich… În cât timp a fost gata acoperisul? – O săptămână. Cu o zi sau două înainte de Revelion. Au tras săracii, au lucrat și noaptea. Au zis să trecem cu bine în noul an”, a recunoscut Mihai.

OMV Petrom, partenerii campaniei Urmează-ți Visul, i-au oferit familiei banii necesari pentru o baie în casă, la care nici nu îndrăzneau să viseze. Și copiii au avut parte de mici surprize: biciclete și trotinete, de care nu se mai despart.

“Mai avem o leacă, să ne facă asta cu apa și curentul. Cred că o săptămână mai durează și facem baie în ea. Gresia e luată. Boilerul e luat. Sunt toate luate. Copiii au zis că în ziua în care o terminam, stau în ea de dimineată până seara”, a povestit Mihai.

Și oricât de trist ar suna, jumătate dintre români știu cum arată un duș cu apă caldă de la televizor sau, eventual, din vizitele la rudele de la oraș.

V-a placut și atunci când ați venit la București? – Daaa! Foarte mult! – Ce ați văzut? – Arcul de Triumf. – Dar cel mai mult ce v-a plăcut? – Hotelul. Avea baie cu apă caldă”, au recunoscut cei trei copii.

De asemenea, o ascultătoare Europa FM, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a ajutat familia cu bani și cu electrocasnice.

Ascultătorii s-au mobilizat exemplar și Sorin, Denisa și Georgiana au mai primit un abonament la înot, un laptop și o tabletă. Fără ultimele, nu ar fi avut cum participe la cursurile online. Sorin este acum clasa a VII-a, Denisa a V-a, iar Georgiana clasa a II-a. Mihai le e recunoscător tuturor celor care i-au ajutat pe copiii lui să zâmbescă.

Cum am împlinit visul lui Mihai și al copiilor săi, Sorin, Denisa și Georgiana:

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom