Urmările viscolului la Vaslui: localități izolate, fără apă, mașini blocate

Reţeaua de înaltă tensiune care alimentează zona de sud a judeţului Vaslui a fost avariată, mai mulţi stâlpi metalici fiind rupţi.

În aceste condiţii, locuitorii din municipiul Bârlad au rămas, de mai mult de şapte ore, fără apă, curent electric şi acces la telecomunicaţii.

De altfel, întreaga zonă de sud a judeţului Vaslui, percum şi toată Valea Prutului sunt nealimentate cu energie electrică, oamenii neavând acces la telecomunicaţii de vineri dimineaţă.

In aproape tot judetul Vaslui sunt probleme in ce priveste alimentarea cu energie electrica.

Mai multe drumuri au fost acoperite de un strat gros de zapada, iar salavarile nu au putut ajunge la pacienti.

Nici autospecialele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu au putut interveni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa.

Stratul de zapada in unele zone depaseste un metru. Sute de copaci au fost rupti si zeci de masini au fost avariate. In orasul Vaslui o buna parte din spatiile verzi au fost distruse.

InspectoratulGeneral pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri urgente pentru deblocarea a trei autocare care au rămas înzăpezite pe DE 581, în localităţile Albiţa, Crasna şi Valea Grecului.

Printre autocarele blocate se numără şi unul în care se aflau 18 copii din Kazahstan, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS