Confidenţialitate

Uraganul Nicole a lovit Arhipelagul Bermudelor provocând pagube materiale și întreruperi de curent

Uraganul Nicole a lovit Arhipelagul Bermudelor, joi, cauzând pagube materiale și pene de curent în mare parte dintre zonele locuite. Deocamndată nu au fost raportate pierderi de vieți omenești, potrivit rapoartelor imediate, informează Reuters citând surse guvernamentale.

Nicole, cel mai puternic uragan care a măturat teritoriile britanice subtropicale în peste un deceniu și care a fost retrogradat la categoria 3 după ce ajunsese la categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, și-a făcut simțită prezența în zonă joi, după ora prânzului, aducând rafale de vânt de 195 km/h, potrivit Centrului național de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC).

Pe lângă rafalele puternice de vânt, arhipelagul care ocupă doar 54 de kilometri pătrați și în care locuiesc peste 65.000 de persoane, s-a confruntat ore în șir și cu ploi torențiale care au provocat inundații, mai arată sursa citată.

Publicația Royal Gazette scrie că furtuna a distrus acoperișuri, a scos copaci din rădăcini, a inundat locuințe și a afectat rețelele de curent electric din Bermude, o zonă intens frecventată de turiști.

Arhipelagul Bermudelor, situat în Oceanul Atlantic, este afectat în mod regulat de uragane, al căror sezon este extrem de activ în acest an.