Confidenţialitate

Uraganul Ida a lovit statul american Louisiana

Cel putin 2 persoane si-au pierdut viata in Lousiana, după ce uraganul Ida a lovit în forță statul american.  Pagubele sunt catastrofale, spun autoritatile.

Companiile de asigurări estimează că uraganul Ida a cauzat daune de 15-20 milioane dolari, conform datelor preliminare.

Autoritatile intervin pentru a ajuta populatia.

Aseară, după 24 de ore de la trecerea uraganului Ida care a suflat cu viteze de 240 km/h, peste un milion de gospodării erau în continuare fără curent electric in statul Louisiana.

“Daunele sunt cu adevărat catastrofale”, a spus guvernatorul statului, John Bel Edwards.

Peste 5200 de persoane de la Agenţia Federală Americană pentru Situaţii de Urgenţă si din Gărda Naţionala au fost mobilizate a veni în ajutorul victimelor.

Ajutorul federal va continua “atât timp cât va fi nevoie”, a spus preşedintele Joe Biden în cadrul unei întâlniri cu guvernatorii şi primarii din oraşele afectate.

În localitatea LaPlace, la vest de New Orleans, rezidentii rămaşi captivi în mijlocul apelor au fost salvati cu ajutorul unor camioane, barci si elicoptere.

Pagubele au fost mai reduse în centrul istoric din New Orleans, unde unele persoane au ieşit pe străzi, sfidând ordinele autorităţilor de a rămâne în case. unele fiind de miliarde de dolari.

Astfel de uragane vor fi tot mai dese, pe măsură ce suprafaţa oceanului se încălzeşte, furtunile devin din ce în ce mai violente, avertizează oamenii de ştiinţă.