Confidenţialitate

Uraganul Ida a lăsat peste un milion de oameni fără curent electric | VIDEO

În SUA, peste un milion de persoane din Louisiana au rămas fără curent electric în urma uraganului Ida.

Furtuna puternică a lovit azi acest stat, la 16 ani de la uraganul Katrina, unul dintre cele mai devastatoare din regiune.

Președintele Joe Biden a declarat stare de dezastru major în zonă.

Întreaga zonă metropolitană din New Orleans, cel mai mare oraș din Louisiana, a rămas fără curent electric. Doar generatoarele funcționează.

Uraganul a adus ploi torențiale și vijelii, cu viteze ale vântului de până la 240 de km pe oră. Un turn de transmisiune s-a prăbușit în râul Mississippi.

O persoană a murit – un bărbat de 60 de ani, după ce un copac a căzut peste locuința sa din apropiere de capitala statului, Baton Rouge.

Locuitorii din zonele de coastă au primit ordin de evacuare cu câteva zile înainte de uragan. Serviciile medicale de urgență au fost suspendate – în condițiile în care Louisiana se luptă cu un val de infecții COVID. Sunt aproape 2.500 de pacienți cu Sars Cov 2 spitalizați la nivelul statului, mulți la ATI, iar aceștia n-au putut fi evacuați din calea furtunii.

După uraganul Katrina, au fost făcute îmbunătățiri la sistemul de diguri de apărare – de această dată ar trebui să facă față precipitaților, spun oficialitățile americane.

În 2005, peste 1.800 de oameni au murit în urma uraganului Katrina.