UPDATE Turcia: Noul şef al Armatei turce anunţă un bilanţ de 194 de morţi

Noul şef al Armatei turce anunţă un bilanţ de 194 de morţi. Dintre acestia, aproape 50 sunt civili şi peste 100 de pucişti, a anuţat noul şef al Statului Major al Armatei într-o intervenţie televizată.

Potrivit generalului Umit Dundar, au fost ucisi 41 de poliţişti, doi soldaţi, 47 civili şi 104 persoane considerate parte a autorilor tentativei de lovitură de stat.

Potrivit şefului Statului Major al Armatei, mai mulţi lideri militari loiali regimului sunt în continuare dispăruţi, cel mai probabil luaţi ostatici.

Agentia turcia Anadolu, citata de BBC, anunta dimineata ca numărul răniţilor este de 1.154.

În Turcia, lucrurile par să se liniștească. Tentativa de lovitură de stat a luat sfârșit și a eșuat, anunță președintele Erdogan. O facțiune militară a încercat să preia controlul asupra țării, pentru “restabili ordinea și menține drepturile omului”. Șeful Statului Major General al armatei a fost înlocuit dar nu se știe motivul. El fusese luat ostatic dar eliberat și dus într-un loc sigur.

Însă, după o noapte întreagă de confruntări violente între rebeli militari, susținători civili ai pereședintelui Erdogan și armata condusă de guvern, acum controlul a fost preluat de Guvern turc, anunță ministrul Justiţiei, care a dat asigurări că tentativa de lovitură de stat a fost învinsă definitiv.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS