UPDATE Stare de urgență în Paris: Franța a închis frontierele

Președintele francez, Francois Hollande, a făcut o primă declarație în urmă cu puțin timp, în urma atentatelor teroriste produse simultan în această seară în Paris.

Au fost mai multe explozii şi incidente armate în zona stadionului național „Stade de France”, unde avea loc un meci amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei. Peste 100 de persoane și-au pierdut viața în atac.Bilanţul victimelor este în creştere.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan. O luare de ostatici într-un teatru și un atentat armat într-un bar. Incidentele sunt în desfășurare.

Au fost luate primele măsuri de securitate, fiind închise toate frontierele pentru ca nimeni să numai poată intra sau ieși din Franţa.

Președintele Francois Hollande: „Circulaţia va fi interzisă. Am instaurat starea de urgență pe teritoriul întregii țări şi am decis închiderea frontierelor. Este o probă teribilă faptul că suntem asaltaţi, nu ştim cine sunt aceşti terorişti, trecem printr-un moment extrem de dificil. Va trebui să dăm dovada de solidaritate în faţa terorii. Franţa trebuie să dea dovada de fermitate. Ceea ce teroriştii vor este sa ne faca sa ne fie frica. Trebuie să ne mobilizam toate fortele si să îi invingem pe teroristi.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS