UPDATE: Premierul îl trimite pe ministrul Energiei, la mina Lupeni, unde 3 mineri sunt blocați

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt dați dispăruți în subteran, în urma unei surpări care a avut loc joi după-amiază, spune corespondentul Europa FM, la Valea Jiului.

Cei trei mineri dați dispăruți în subteranul minei Lupeni în urma prăbușirii tavanului galeriei au fost identificați de salvatorii minieri, dar încă nu s-a ajuns la ei. Salvatorii aud, dincolo de zona prăbușită, zgomot și vocile a doi dintre mineri, însă nu au reușit să comunice cu aceștia.

Viorel Stancu, directorul general al CEH spune că echipa de salvatori minieri a ajuns la locul unde s-a prăbușit galeria și chiar a auzit zgomote în spatele zonei respective, în fapt vocile a doi dintre mineri. Nu au reușit însă să și comunice cu aceștia. Directorul CEH susține că zona în care s-a prăbușit galeria se întinde pe o distanță de câțiva metri și deocamdată nu se poate aprecia în cât timp se va ajunge la minerii blocați. Poate dura o oră sau chiar mai multe. Prăbușirea galeriei a avut loc la sectorul doi în subteranul minei, în timp ce minerii munceau în abataj la demontarea unor stâlpi de susținere. În acel loc de muncă lucra o echipă formată din 11 mineri, iar 8 dintre ei au reușit ca să iasă la suprafață.


O echipă din cadrul Complexului Energetic Hunedoara și din conducerea minei vor stabili cauzele și împrejurările accidentului.

La poarta minei s-au adunat mai mulți oameni, rude și prieteni ai minerilor, care sunt îngrijorați de soarta acestora. Tot aici așteaptă și mai multe ambulanțe și medici pregătiți pentru a le acorda îngrijiri medicale minerilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS