Confidenţialitate

UPDATE India: Bilanțul morților a depășit 260 de oameni în urma accidentului feroviar produs în estul țării

Tragedie în India, unde a avut loc cel mai mare accident feroviar din ultimele două decenii!

Cel puțin 260 de oameni au murit și peste 900 au fost răniți, în urma acestui accident în care au fost implicate 3 trenuri. Unul dintre ele a deraiat din motive care nu se cunosc deocamdată.

Autoritățile au decretat  doliu național astăzi.

Are amănunte Florentina Mihăiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 200 de ambulanțe și sute de medici au ajuns la locul accidentului, iar salvatorii însoțiți de câini și echipaje de descarcerare încearcă să recupereze supraviețuitori din vagoanele zdrobite sau răsturnate.

Accidentul s-a produs la ora locală 19.00 în orașul Balasore din statul Odisha, aflat în estul Indiei, după ce un tren de pasageri a deraiat, scrie BBC.. Vagoanele deraiate au ajuns pe o linie învecinată, au lovit un marfar care staționa, iar vagoanele acestuia s-au răsturnat de asemenea, fiind lovite apoi de un tren de călători care venea cu viteză.

Un călător a povestit că 10-15 persoane au căzut peste el când s-a produs accidentului și a scăpat ca prin miracol, potrivit agenției Reuters. Un alt bărbat rănit în accident la mână și la ceafă a descris imagini înfiorătoare cu persoane desfigurate și rămase fără anumite părți ale corpului.

Locuitorii din satele învecinate au fost primii care au sărit în ajutor. La locul accidentului, a venit și ministrul Transporturilor, în vreme ce premierul indian e așteptat să-i viziteze pe răniți la spital. Sute de tineri s-au prezentat la unitățile medicale să doneze sânge.

India are una dintre cele mai mari rețele feroviare din lume, însă mare parte din infrastructură are nevoie de îmbunătățiri.

Cel mai grav accident feroviar produs în India a avut loc în 1981. 800 de oameni au murit atunci, după ce un tren de pasageri supraglomerat a căzut de pe șine într-un râu în timpul unui ciclon.

(Foto: captură India TV)