UPDATE: incendiul de la azilul de bătrâni, aproape stins

Incendiul de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Seniori aflat pe Aleea Păcală, este aproape stins, la ora transmiterii acestei stiri, după patru ore de la declanșarea flăcărilor.   

O  persoană a murit și 19 au fost evacuate la mai multe spitale din București: Floreasca, Sf Ioan, Pantelimon, Bagdasar dar si la Spitalul Județean Ilfov.

Majoritatea au inhalat fum pentru că nu s-au putut evacua singure când a izbucnit incediul, aproape toți bătrânii fiind imobilizați la pat, au avut nevoie de ajutor pentru a ieși din clădire și au fost supuși fumului gros mult timp.  În azil se aflau 32 de persoane însă doar 19 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au reușit să stingă aproape complet incendiul care a pornit de la mansardă. Acum autospecialele acționează pentru a stinge flăcările de la service-ul auto aflat în spatele azilului și la o casă învecinată.

Incendiul care a cuprins un cămin de bătrâni privat din sectorul 3 al Capitalei, aflat în zona Mihai Bravu este aproape stins. Mai sunt câteva focare mici, spune la Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU Bucuresti, Daniel Vasile.

„Incendiul de la căminul de bătrâni e aproape stins, mai sunt mici focare, se lucrează pentru lichidarea acestora.

Mai sunt dificultăți la o altă clădire invecinată la care a izbucnit incendiul , clădire cu parter, două etaje și mansardă. Incendiul este la mansardă.

În spatele azilului mai este și un service auto, unde s-a extins incendiul la cauciucuri. Sunt degajări mari de fum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului. Pompierii dau asigurări însă că nu mai există acum pericol de extindere a flăcărilor.

Totuși, în zonă este un fum gros de la anvelopele de la service-ul auto, care ard, iar cei care locuiesc in zonă sunt sfătuiți să nu deschidă ferestrele.

AUDIERI

Fiind azil privat, primăria sectorului 3 spune că nu s-a ocupat de avizarea acestui centru. Cei de la ISU spun că azilul nu era deschide mult timp și vor verifica dacă avea toate avizele de incendiu și securitate. Se pare că azilul funcționa de circa o lună.

Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni din sectorul 3 la care a izbucnit un incendiu sunt audiate la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. După stingerea flăcărilor, procurorii vor încerca să stabilească de la ce a pornit focul, împreună cu specialiştii.

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă, că dosarul incendiului produs la un azil de bătrâni din sectorul 3 a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS