Confidenţialitate

Update: cel puțin 29 de oameni au murit în Japonia, în urma cutremurelor

Cel puţin 19 oameni au murit în al doilea seism de 7,3 grade, produs sâmbătă în Japonia. Bilanțul total al celor care și-au pierdut viața ajunge la aproximtiv 29 de oameni. De asemenea, alte 1500 de persoane au fost ranite.

Aproape 20.000 de militari, poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvarea a mii de oameni prinşi printre dărâmături. Opratiunile sunt insa ingreunate de ploile care au loc si care produc alunecări de teren, surpări de drumuri şi poduri si ingreuneaza astfel accesul serviciilor de intervenţie la supravieţuitori.
Din cei aproape 1500 de raniti, 80 de persoane se află în stare critică. Aproape 70.000 de oameni au rămas fără locuinţe.

Cel puţin 97 de cazuri de persoane prinse sau îngropate sub dărămâturi au fost sesizate poliţiei japoneze, în timp ce alte zece persoane au fost prinse în alunecări de teren în trei oraşe din prefectura Kumamoto, zona in care au avut loc cele doua seisme.
Vineri dimineaţă, oficialii japonezi susţineau că replicile se încheiaseră, dar au avertizat asupra riscului pentru alte replici ale cutremurului, spunând că alerta rămâne în vigoare pentru încă o săptămână.

După ultimul cutremur, zona a mai fost lovită şi de alte replici, cea mai puternică ajungâd la magnitudinea de 5,4 grade.

Potrivit presei japoneze, circa 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar zeci de mii nu au acces la apă potabilă.