UPDATE: Bilanțul oficial al atacului din Munchen: 9 morți și 21 de răniți; atacatorul s-a sinucis

Orașul german Munchen a fost azi noapte sub teroare timp de 7 ore. Un tânăr de 18 ani a ucis 9 oameni într-un centrul comercial, și apoi s-a sinucis. Alte 21 de oameni au fost răniți, dintre care 3 sunt în stare gravă.

Atacatorul a fost găsit mort pe o stradă la un km de zona în care au avut loc împușcăturile. Poliția germană spune că încă nu poate fi vorba despre un atac teorist. Informațiile arată până acum că atacatorul este un tânăr de 18 ani de origine iraniană care a acţionat de unul singur.

Potrivit CNN, un martor spune că atacatorul ar fi țintit copii și apoi a strigat: Allah este mare.

Totul a început în jurul orei 18 seara, când s-au auzit focuri de armă în centrul comercial Olympia din Munchen.

Inițial se credea că erau mai mulți atacatori. Peste 2 mii de polițiști au ieșit pe străzi și au sigilat zona. Populația a fost sfătuită să nu iasă din case și nici să nu publice pe rețelele de socializare fotografii din zona atacului.

Guvernul va organiza sâmbătă o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Naţională,

MAE spune că deocamdată nu există informații potrivit cărora ar fi cetățeni români printre victime.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul armat, din Munchen,  soldat cu pierderi de vieți omenești şi numeroşi răniţi.

MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă extremă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul german.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS