Unul dintre cele mai neobişnuite joburi din lume: să îmbrăţişezi un wombat – VIDEO

O agenţie de turism din Tasmania organizează un concurs inedit destinat australienilor pentru ocuparea unuia dintre cele mai neobişnuite joburi din lume, în care tot ce trebuie să faci este să îmbrăţişezi un wombat.

Cel care va beneficia de acest job va trebui să aibă grijă de Derek, un wombat de 8 luni care a devenit deja vedetă pe internet, relatează CNN.

“Nu numai că veţi beneficia de un zbor din Australia către Insula Flanders din Tasmania, dar veţi putea explora insula timp de trei zile”, se arată pe site-ul concursului.

Ideea îi aparţine lui Sean Scott, un fotograf care călătoreşte prin toată Australia pentru a face fotografii turistice. Scott a vizitat Insula Flanders, unde a întâlnit-o pe Kate Mooney, denumită “Domnişoara Wombat de pe Insula Flanders”.

Aceasta se ocupa de  îngrijirea wombaţilor orfani, oferind asistenţă medicală pentru cel puţin 100 de astfel de animăluţe.

Scott se afla cu Mooney pe insulă când mama lui Derek a fost lovită de o maşină. Aceştia l-au salvat însă pe micuţul wombat şi l-au dus acasă la Kate, unde mai sunt încă 15 animăluţe.

Pentru că Derek are nevoie de îngrijire constantă,  cei doi s-au gândit că este nevoie de cineva care să-i ofere afecţiune.

Sean a postat astfel pe internet un filmuleţ în care Derek se plimba vesel pe plajă şi agenţia Tourism Tasmania l-a uploadat pe site-ul propriu. Derek a făcut astfel senzaţie în Australia, oamenii fiind încântaţi de posibilitatea unui asemenea job.

Cei care doresc să “pună mâna” pe unul dintre cele mai drăguţe job-uri din lume, sunt invitaţi să scrie, în maximum 25 de cuvinte, de ce sunt potriviţi pentru asta. Inscrierile se pot face până la data de 16 aprilie.

Sursă: gandul.info