Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Carlos Slim, recruteaza mineri din Gorj

Acesta are o avere estimată la 69 de miliarde de dolari şi vrea să exploateze minereurile din două exploatări aflate în Israel.

Reprezentanţii firmelor lui Carlos Slim au venit la Gorj pentru a căuta forţă de muncă, întrucât judeţul este cunoscut ca având industrie minieră.

Oferta israelienilor a fost prezentată de un lider al Cartel Alfa din Maramureş. In momentul de faţă 30 de persoane şi-au depus cv-urile care urmează să fie analizate de directorul minei din Israel, acolo unde urmează să lucreze aceştia.

Minerii care vor pleca la muncă în străinătate trebuie să îndeplinească două condiţii: să aibă experienţă în subteran şi să fie sănătoşi, deaoarece vor avea parte de o climă diferită faţă de cea din România, respectiv temperaturi mult mai mari, dar şi multă umiditate. Ei nu trebuie să dea niciun ban înainte, iar când vor ajunge la locurile de muncă vor fi plătiţi în avans pentru a avea bani să se întreţină.

Cele doua mine care vor fi deschise acum, sunt conservate de pe vremea regelui Solomon. Minerii români interesaţi de ofertă vor încasa un salariu de cel puţin 2.000 de dolari pe lună.