Unul dintre cei doi bebeluși internați la Marie Curie se simte mai bine

Cei doi bebeluşi din Feteşti, diagnosticaţi cu Sindrom Hemolitic Uremic şi internaţi la Spitalul Marie Curtie, s-au îmbolnăvit după ce au mâncat carne. Medicii spun că bebelușul de 6 luni, hrănit de părinți cu supă cu carne , se simte ceva mai bine.  În schimb, starea de sănătate a copilului care a mâncat sarmale este gravă, spune șefa secției de Nefrologie a spitalului, Mihaela Bălgrădean.

„Copilul căruia i s-au dat sarmale este în aceeași stare, este un copil grav, care face dializă peritoneală, celălalt este într-o stare ceva mai bună, fără dializă și rămâne în continuare pe tratament”, a declarat Mihaela Bălgrădean.

Mihaela Bălgrădean a adăugat că bebelușii nu s-au îmbolnăvit neapărat din cauza bacteriei E.Coli. Oricât de diversificat ar fi meniul bebelușului, carnea este interzisă pentru copii atât de mici.

La Spitalul Marie Curie mai este internat baiețelul din Mioveni care a avut și complicații neurologice. Acesta se află în secția de Nefrologie și de vineri nu mai face dializă peritoneală.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS