Confidenţialitate

Universitatea de Vest din Timișoara organizează admiterea online

Universitatea de Vest din Timişoara adună online toate datele necesare pentru informare, pre-înscriere, înscriere, clasificare și confirmare, în cadrul admiterii 2020, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente. Din 6 iulie, prima zi de admitere, se vor derula etapele de admitere exclusiv online, pentru toate programele de studii. Universitatea de Vest din Timişoara organizează, anul acesta, admiterea online pentru 11 facultăți, oferind 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii.

„Comunitatea UVT a traversat în ultimele două luni o etapă de pregătire și aducere în online a capacităților noastre și de creare a mai multor unelte web prin care, acum, suntem la un click distanță de studenți și de viitorii studenți. Suntem deosebit de entuziaști, înaintea admiterii din această vară, pentru că am implementat toate facilitățile necesare comunicării ofertelor facultăților noastre și realizării aplicațiilor de admitere, astfel încât, orice candidat, din țară sau din străinătate, are șansa de a da admiterea și a-și confirma locul de student, prin platforma admitere.uvt.ro”, anunță rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

„Din cauza pandemiei, pentru a garanta siguranța candidaților, am ales să organizăm anul acesta procesul de admitere ținând cont doar de rezultatele la examenul de Bacalaureat, singurul instrument național relevant pentru departajarea candidaților, și am renunțat, în acest an, la probele scrise de examen.

După câte se știe, suntem prima universitate din țară, dar și printre primele din lume, care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din 12 mai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/.

E simplu de observat și de comparat, aplicația universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicație de informare și desfășurare online a înscrierilor la universitate, cu informații detaliate despre universitate, viața de student și fiecare program de studii în parte”, subliniază rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea