Uniunea Europeană a creat un grup de lucru pentru elaborarea vaccinurilor impotriva virusului Zika

Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM), un organism al Uniunii Europene (UE), a anunţat luni crearea unui Grup de lucru însărcinat să ofere consiliere laboratoarelor care lucrează la elaborarea unor vaccinuri şi tratamente împotriva virsului Zika.

O serie de societăţi specializate în biotehnologie, dar şi o serie de laboratoare, s-au lansat într-o adevărată cursă vizând producerea unui vaccin.

Cercetătorii sunt relativ dezarmaţi în faţa acestui virus, despre care, deși a fost descoperit în 1947, se cunosc puţine lucruri.

Între timp, Preşedintele american, Barack Obama, cere Congresului deblocarea a peste 1,8 miliarde de dolari pentru finanţarea urgentă a luptei împotriva virusului Zika.

Casa Albă a anunţat că banii vor fi folosiţi pentru a extinde programele de control asupra ţânţarilor, pentru crearea mai rapidă a unui vaccin, pentru dezvoltarea testelor de stabilire a diagnosticului şi o mai bună susţinere a femeilor însărcinate care obţin venituri mici.

Pe seama îmbolnăvirilor cu Zika este pusă apariția unui număr extrem de mare de cazuri de bebeluși cu microcefalie, mai ales în America Latină.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS