Confidenţialitate

Uniunea Europeană a creat un grup de lucru pentru elaborarea vaccinurilor impotriva virusului Zika

Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM), un organism al Uniunii Europene (UE), a anunţat luni crearea unui Grup de lucru însărcinat să ofere consiliere laboratoarelor care lucrează la elaborarea unor vaccinuri şi tratamente împotriva virsului Zika.

O serie de societăţi specializate în biotehnologie, dar şi o serie de laboratoare, s-au lansat într-o adevărată cursă vizând producerea unui vaccin.

Cercetătorii sunt relativ dezarmaţi în faţa acestui virus, despre care, deși a fost descoperit în 1947, se cunosc puţine lucruri.

Între timp, Preşedintele american, Barack Obama, cere Congresului deblocarea a peste 1,8 miliarde de dolari pentru finanţarea urgentă a luptei împotriva virusului Zika.

Casa Albă a anunţat că banii vor fi folosiţi pentru a extinde programele de control asupra ţânţarilor, pentru crearea mai rapidă a unui vaccin, pentru dezvoltarea testelor de stabilire a diagnosticului şi o mai bună susţinere a femeilor însărcinate care obţin venituri mici.

Pe seama îmbolnăvirilor cu Zika este pusă apariția unui număr extrem de mare de cazuri de bebeluși cu microcefalie, mai ales în America Latină.